Artikelen

Waarom zitten katten zo graag in kartonnen dozen

Als kattenliefhebber heeft u waarschijnlijk al eens gemerkt dat uw kat het liefst in een doos gaat zitten in plaats van op zijn comfortabele kattenbed. Hoewel het misschien vreemd lijkt, is er een reden waarom katten zo graag in kartonnen dozen zitten.

 

Kartonnen doos voor katten

Ten eerste bieden kartonnen dozen beschutting en veiligheid voor katten. Katten zijn van nature prooidieren en zoeken daarom altijd naar beschutting en plekken waar ze zich veilig kunnen voelen. Een kartonnen doos biedt daarom de perfecte schuilplaats voor uw kat.

Daarnaast houden katten van warmte en isolatie, en kartonnen dozen bieden precies dat. Karton is een uitstekende isolator, waardoor de temperatuur in de doos hoger kan zijn dan de omgevingstemperatuur. Dit is vooral prettig voor katten die het graag warm hebben.

Ook is het belangrijk om te weten dat katten territoriale dieren zijn en graag hun eigen plekje hebben. Een kartonnen doos biedt uw kat daarom zijn eigen afgebakende ruimte waar hij zich veilig kan voelen en waar hij zijn geur kan achterlaten.

Tot slot zijn katten nieuwsgierige dieren die graag verkennen en zich verstoppen. Kartonnen dozen bieden daarom een perfecte combinatie van verstopplekjes en avontuur. Katten vinden het heerlijk om in en uit de doos te springen en te spelen met het karton.

 

Kartonnen doos kattenmand?

Helaas, voor zover wij hebben ontdekt bestaat er nog geen mooie kattenmand doos die lang mee gaat. Wél hebben wij een Cat Cave ontworpen die alle positieve eigenschappen van een kartonnen doos heeft, maar tegelijkertijd ook enorm stevig en duurzaam is. De SnoozyCave Cat Cave kattenmand. Deze kattenmand is ook nog eens een stijlvol meubel voor in de woonkamer. De kattengrot, gemaakt van wol, biedt warmte, veiligheid, comfort, én een geborgen gevoel..

Waarom zitten katten graag in kartonnen dozen? Foto
Cat Cave beige met kat

 Ontdek dé kwalitatieve kattenmand, waar je kat fan zal worden  

Contact

Mail: info@snoozycave.nl
Tel: +31628276377
Bereikbaar: ma – vr: 9:00 tot 17:00

Blijf op de hoogte

© 2024 SnoozyCave | Snoozy Cave is onderdeel van MAA Stores