Artikelen

De beste tips voor een gelukkige en gezonde kat

Zorgen voor een kat is niet altijd even makkelijk. Zo kan een kat heel ondeugend en avontuurlijk zijn, maar ook heerlijk heel de dag liggen luieren. Met deze tips zorg jij ervoor dat je een geweldig baasje bent!

 

De gezondheid van je kat

Katten zijn kieskeurige dieren die houden van hygiëne. Daarom is het belangrijk dat je als baasje zorgt voor een schone kattenbak. Wij adviseren je om minimaal 2 keer per maand de kattenbak grondig schoon te maken. Gooi alle korrels weg en spoel de kattenbak schoon met heet water en afwasmiddel. Zorg ervoor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt zoals bijvoorbeeld bleek of chloor. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je lieve kat.

Naast een schone kattenbak hebben katten ook tandverzorging nodig. Laat daarom zo nu en dan de dierenarts naar het gebit van je kat kijken.

 

Kattenpootjes

Is jouw kat een binnenkat? Dan kan het zijn dat de nagels van zijn of haar kattenpootjes niet genoeg slijten. Zorg daarom voor een object waar de kat zich aan kan krabben, zoals bijvoorbeeld een krabpaal.

 

Te veel liefde

Hoe dol je ook bent op je lieve kattenvriend. Te veel aandacht kan een kat storen. Wordt jouw kat chagrijnig tijdens het aaien? Neem dan wat afstand en probeer een kattenspeeltje te gebruiken om met je kat in contact te komen.

 

Slaap

Een gemiddelde kat brengt maar liefst 2/3 van de dag door met een dutje. Zorg daarom voor een goed zacht kattenmandje of een kattenbed. Een wollen kattenmand is een heerlijke zachte kattenmand. Omdat de kattenmand wol bevat is de kattenmand zacht en 100% natuurvriendelijk tegelijkertijd. Wil je graag een kattenmand kopen en je bent op zoek naar een goedkope kattenmand die wel natuurvriendelijk is en erg lang mee gaat? Neem dan even een kijkje in ons assortiment Snoozy Caves. Elke kattengrot is gemaakt van ethisch gewonnen wol. Je zal geen leukere kattencave kunnen vinden!

We hopen dat deze tips jou hebben kunnen helpen om het beste kattenbaasje ooit te zijn!

SnoozyCave cat cave kattenmand bruin

 Ontdek dé kwalitatieve kattenmand, waar je kat fan zal worden  

Contact

Mail: info@snoozycave.nl
Tel: +31628276377
Bereikbaar: ma – vr: 9:00 tot 17:00

Blijf op de hoogte

© 2024 SnoozyCave | Snoozy Cave is onderdeel van MAA Stores